BIADAP !!! Kalau Tuhan Mencipta Manusia, Mesti Ada Yang Cipta Tuhan!!! Saya Merayu…Tolonglah, Kaum Cina, Kaum India…Tolonglah Hasilkan Lebih Ramai Anak

Loading...
Like Page Kami Di Facebook!

BIADAP !!! Kalau Tuhan Mencipta Manusia, Mesti Ada Yang Cipta Tuhan!!! Saya Merayu…Tolonglah, Kaum Cina, Kaum India…Tolonglah Hasilkan Lebih Ramai Anak

Siti Kasim mendedahkan di dalam suatu rancangan temubual online dengan media berbahasa Cina bahawa beliau pernah terfikir tentang asal usul kewujudan Tuhan.

Siti Kasim berfikir, sekiranya Tuhan itu yang menciptakan segala-galanya di alam semesta ini, tentulah Tuhan itu pun diciptakan oleh sesuatu. “Tidak ada seorang pun yang mampu memberi jawapan yang memuaskan kepada saya sehinggalah pada suatu hari, seorang lelaki memberitahu kepada saya tentang apa yang dia faham tentang Tuhan.”

Menurut Siti Kasim, lelaki tersebut mendakwa bahawa Tuhan itu adalah tenaga yang diciptakan oleh kita. Siti Kasim menambah, “Kita ada getaran yang baik, tenaga positif yang baik. Oleh itu, saya percaya Tuhan yang baik akan dihasilkan, tahukah kamu? Satu Tuhan yang baik.”

“Akan tetapi, sekiranya terdapat kenegatifan dikalangan kamu, lalu kamu menghasilkan ‘a very bad God’.” Siti Kasim cukup bersyukur kerana kewujudan golongan bukan Islam di negara ini. Menurut Siti Kasim, sekiranya golongan bukan Islam ini tidak wujud di sini, tentulah negara ini akan jatuh ke tangan ektremis Islam.

“Secara peribadi sebagai seorang Melayu saya ingin berkata, “Syukur kepada Tuhan disebabkan ada golongan kafir di dalam negara ini! Syukur kepada Tuhan kerana orang-orang kafir, orang-orang bukan Melayu. Sekiranya tidak ada bukan Melayu di negara ini, oh Tuhan, tentulah golongan ekstremis ini akan mengambil alih (negara ini).”

Siti Kasim juga merayu kepada golongan bukan Islam untuk menghasilkan lebih ramai zuriat agar dapat mengimbangi masyarakat Melayu Muslim di Malaysia. “Tolonglah, kaum Cina, kaum India, tolonglah hasilkan lebih ramai anak. Bukan sekadar seorang atau dua orang. Tolonglah, saya benar-benar merayu kamu semua untuk menghasilkan lebih anak. Kita harus menjadikannya seimbang.” “Ada ramai Melayu seperti saya. Cukup ramai. Akan tetapi mereka tidak berani untuk tampil ke hadapan.” – KakiTular

Terdahulu…

Mudah-Mudahan Allah Beri Penyakit Harah Hitam Pekat Keluar Dari ‘ANU” Siti Kassim – Netizen

Mudah-mudahan Allah beri penyakit darah hitam pekat keluar dari vagina siti kassim – Netizen | peguam kontrolversi Siti Kassim yang dikenali sebagai seorang sekularatau anti islam telah kongsikan status netizen yang mendoakan beliau sakit dan keluar sesuatu di kemaluannya.

dalam status facebooknya doa orang melayu islam lol kesian

 

Sebelum dalam artikel lain menteri berwajib mengatakan pihak JAWI telah siasat Siti Kassim kerana hina Islam

Tindakan yang diambil terhadap individu yang mengeluarkan kenyataan atau melakukan perbuatan menghina serta mengelirukan mengenai Islam tidak terhad kepada perundangan sahaja, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Sebaliknya kata beliau, ada tindakan lain yang diambil oleh institusi agama Islam seperti mengikuti kelas agama yang dikenakan ke atas ‘Raja Bomoh’ Ibrahim Mat Zin oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

“Dalam konteks Siti Kasim, pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan telah pun ambil tindakan.

“Kertas siasatan telah dibuka dan pihak berkenaan telah dipanggil,” katanya sewaktu menjadi anggota panel bagi kluster agama di Konvensyen Pemerkasaan Agenda Ummah 3.0, semalam.

Beliau menjawab soalan yang dibangkitkan peserta berhubung tindakan diambil kerajaan terhadap individu seperti Siti Kasim atau nama sebenarnya Siti Zabedah Kasim yang dilaporkan kerap mengeluarkan kenyataan menghina dan mengelirukan mengenai Islam. — Bernama

Respon Balas Siti Kassim untuk saman Jamil Khir Baharom

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom bersedia dengan tindakan saman yang akan dikemukakan aktivis liberal, Siti Zabedah Kassim atau Siti Kassim.

Katanya, beliau bertanggungjawab penuh dengan kenyataan yang dikeluarkan kelmarin.

“Tidak mengapa. Kalau Siti Kassim hendak saman, saya terima,” katanya seperti dilapor berita online.

Jamil dalam kenyataan sebelum ini memberitahu, beberapa individu yang menghina Islam termasuk Siti Kassim sudah disoal siasat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

“Kertas siasatan telah dibuka dan pihak berkenaan telah dipanggil,” katanya.

Bagaimanapun Siti Kassim yang lantang mengkritik Islam itu membalas respon akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Jamil Khir apabila mengaitkan dirinya dengan individu menghina Islam.

“Menteri itu boleh yakin yang beliau akan menerima surat daripada saya tidak lama lagi,” katanya.

Selepas Khir Jamil memberi respon Presiden Persatuan Peguam-Peguam Muslim Malaysia (PPMM) Dato’ Zainul Rijal Abu Bakar juga turut memberi respon terhadap Siti Kassim

Kuala Lumpur: Terdapat akta dan undang-undang yang boleh mendakwa peguam kontroversi, Siti Kasim serta tindakan boleh diambil terhadapnya sekiranya beliau melakukan kacau ganggu terhadap mana-mana agama seperti peruntukan di dalam Kanun Keseksaan, demikian menurut Presiden Persatuan Peguam-Peguam Muslim Malaysia (PPMM) Dato’ Zainul Rijal Abu Bakar.

Menurutnya, tindakan ini boleh dilakukan di Mahkamah Sivil manakala bagi pegangan dan tindakan yang bertentangan dengan Fatwa yang diwartakan, suatu tindakan di bawah Akta / Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah boleh diambil dan pertuduhan boleh difailkan di Mahkamah Syariah.

Persoalannya, sesiapa pun di belakang Siti Kasim, tidak terdapat kebebasan bersuara sehingga membolehkan beliau menghina apa jua agama sekalipun termasuk menghalang tugas penjawat awam.

Beliau berkata hal yang demikian kerana walaupun kebebasan bersuara dijamin oleh Perlembagaan Persekutuan, namun kebebasan tersebut bukanlah suatu kebebasan yang tiada batasnya. Perlembagaan Persekutuan sendiri menentukan had tersebut.

“Kebebasan bersuara mestilah tidak sampai menimbulkan polemik atau kacau bilau, mengganggu ketenteraman awam seperti menghina mana-mana agama sama ada dari sudut ritualnya, ajaran ataupun iktikad,” katanya. Menurut Dato’ Zainul Rijal, kebebasan bersuara di Malaysia adalah tertakluk kepada Perlembagaan Persekutuan yang merupakan undang-undang tertinggi di Malaysia.

“Bahagian II dalam Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan peruntukan bagi menjamin kebebasan asasi manusia.” “Salah satu kebebasan asasi adalah kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan seperti yang terkandung di dalam Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan.”

“Kebebasan bersuara adalah asas kepada kewujudan demokrasi dan menghormati maruah manusia,” katanya. Walau bagaimanapun menurut beliau, hak asasi ini merupakan antara hak yang paling berbahaya kerana kebebasan bersuara bermakna kebebasan untuk menyatakan rasa tidak puas hati seseorang dengan keadaan sedia ada dan keinginan untuk mengubahnya.

Ujar beliau, Perkara 10(1)(a) memperuntukkan setiap warganegara mempunyai kebebasan bercakap dan bersuara dan warganegara Malaysia juga mempunyai kebebasan dalam mengeluarkan pendapat serta buah fikiran mereka setakat mereka tidak menyentuh pada isu-isu sensitif yang telah dikenal pasti oleh Parlimen dalam Perkara 10(4).

Hingga Kini masih tiada sebarang tindakan

tidak dapat dipastikan sama ada benar atau tidak dakwaan menteri tersebut mengatakan sedang melakukan sisatan atas siti Kassim kerana dalam info sebelum ini Siti mendakwa kenali orang dalam

Sumber: kakitular

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*