Dompet Yang Disangka Hilang Sebenarnya Berada Di Depan Mata Setelah Membaca Surah Yang Diajarkan Oleh Ustaz Ini

Loading...
Like Page Kami Di Facebook!

Apa yang akan anda buat jika anda kehilangan barang yang anda sayangi? Ini kisah yang berlaku kepada seorang lelaki ini dimana dia berkongsi tentang pengalamannya yang telah kehilangan dompet miliknya lalu meminta bantuan seorang ustaz. Dompet yang disangkakan hilang sebenarnya berada di satu tempat yang mereka sering lalui tapi dia dan isterinya tidak menjumpai dompet itu kerana mata mereka telah ditutup.

ALLAHU AKBAR…ALLAHU AKBAR… ALLAHU AKBAR..!
Surah Al-Imran, ayat 9…baca 41 kali..
Saya share sedikit apa yg berlaku kpd saya sehari dua ni yaa..
Semalam lebih kurang 11.30 pagi… wallet dalam tangan saya….tiba2 saya tak ingat saya letak mana. Dalam poket seluar ke…kat meja ke…jenuh saya dan isteri mencarinya berjam jam disegenap penjuru rumah termasuk dalam plastik sampah kut2 terbuang, dalam mesin basuh, dalam bilik air…bawah katil, bawah kerusi, semuanyaaa…tapi masih jugak tidak jumpa…!
Akhirnya isteri saya mengajak membaca yasin bersama…solat hajat dan berdoa. Selepas itu kami teruskan mencari…masih juga gagal menjumpai apa2. Kemudian kami pergi membuat laporan polis utk salinan dokumen pengenalan diri sementara. Ye laa…semua dokumen penting saya hilang!😭 Lepas tu saya masuk opis seperti biasa.
Di opis…isteri saya cuba search doa2 berkaitan dgn barang2 hilang. Ada banyak jenis doa tapi tiba2 saya teringat kpd Ustaz Luthfi yang mengajar anak2 tahfiz di kejiranan saya. Saya wassap dia dan menceritakan apa yg berlaku. Saya meminta pandangan darinya apa ikhtiar seterusnya yg harus saya lakukan? Ustaz Luthfi yg sekarang ini sedang beraya di kampungnya di Indonesia, meminta saya membaca surah Al-Imran ..ayat 9 sebanyak 41 kali.
Dan pagi tadi… saya pun membaca surah yg diajar oleh Ustaz Luthfi sebanyak 41 kali. Selesai membaca, saya berdoa kpd ALLAH agar dibukakan pintu hati dan dibukakan hijab saya dan isteri agar kami dapat jumpa barang yg hilang di atas kecuaian saya sendiri. Tak sampai beberapa minit….tiba2 mata saya memandang tepat ke arah tirai dapur dan melihat sesuatu tergantung kt tirai tu..! ALLAH… wallet saya!! 😭ALLAH tunjuk cash kt saya dan Alhamdulillah doa saya dimakbulkan. Berdiri bulu roma saya sbb saya dan isteri banyak kali lalu kt tirai tu and kuar masuk dapur.. tak nampak apa2 pun dr semalam.!!
Semoga perkongsian pengalaman saya ini boleh memberi manfaat kpd semua. Kalau barang hilang ..jangan cepat buat tuduhan …dan jangan duk kalut nak gi jumpa bomoh buang saka bagai. Mintalah kpd ALLAH s.w.t. Yakinlah kpdNYA…!!! Kalau ALLAH tidak makbulkan permintaan kita sekali pun….tidak perlu kecewa.. redho seadanya… kerana semua yg kita miliki ini hanyalah pinjaman semata2 termasuk nyawa kita sendiri. ANYTIME ALLAH BOLEH MENGAMBIL HAK NYA..!! Kita ni nothing!
Sekian.

Sumber: Sinar.fm

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*