(Video) Tak Bayar ‘Catering’, Pelamin RM10K Macam Reban Ayam ! Wedding Planner Dari ‘Ner4ka’ Ini Akhirnya Ditahan P0lis!

Loading...
Like Page Kami Di Facebook!

Kecoh beberapa hari yang lalu apabila sebuah syarikat perancangan perkahwinan atau lebih dikenali sebagai ‘Wedding Planner’ telah diserang beberapa pelanggannya kerana tidak berpuas hati dengan khidmat yang diberikan pada hari perkahwinan mereka.

.

Seorang wanita dalam laman Facebooknya meluahkan rasa kecewa dan malu apabila pihak wedding plannerberkenaan gagal menghantar makanan kepada tetamu mereka di hari pernikahan. Tambah menyedihkan apabila pihak katering sendiri mendakwa bahawa wedding planner berkenaan tidak membayar harga makanan kepada mereka. Oleh kerana makanan berkenaan tidak dibayar, maka pihak katering tidak boleh menghidangkan makanan tersebut.

“Saya dengan mereka (pengantin) tak ada kena-mengena, untuk katering, kalau bayar saya, saya buat kerja, tapi kalau tak bayar saya, saya tak sebodoh itu..saya boleh nyatakan saya sendiri pun belum dapat bayaran penuh dan saya akan dapatkan juga bayaran saya,”,ujarnya kepada mStar.

 

 

Ekoran hal itu, pengantin perlu mengeluarkan wang sejumlah hampir RM8,000 kepada pihak katering untuk menjamu tetamu yang hadir ke majlis indah mereka. Bukan hanya rugi wang, pihak pengantin turut menanggung rasa malu kerana ketiadaan makanan dan hiasan pelamin yang tidak segah yang dijanjikan.

 

.

Rupanya itu bukanlah kes pertama yang berlaku ekoran sikap ambik mudah wedding planner tersebut.  Kejadian seperti ini turut dilaporkan berlaku di beberapa cawangan di bawah syarikat berkenaan.

Oleh kerana tidak dapat menahan rasa tidak puas hati, beberapa individu telah bertemu dengan pemilik wedding planner berkenaan dan menyelesaikan masalah tersebut.

Ketika berbincang, pemilik butik berkenaan memberitahu bahawa dia tidak boleh memberikan wang kepada pelanggannya dengan alasan tiada duit. Ketika diajak untuk ke bank bagi urusan berkenaan, wanita berkenaan hanya diam sambil menutup mukanya menahan malu.

Berikut kami kongsikan penjelasan yang diberikan wanita berkenaan sebelum ditahan pihak polis.

.

 

Sumber : kisahdunia

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*